Særudstillinger

Stemmer fra Amar'

Der sker så meget på Amager. Det gjorde der også før i tiden. I dag er det områdefornyelse, Ny Amagerbrogade, nybyggerier, tilflyttere med ressourcer og en langsom indtagelse af øens gamle industriområder til boliger og kultur. Lufthavnen har vokseværk og Dragør indtages af velhavende liebhavere. 

Udstillingen 'Stemmer fra Amar' er en fotoudstilling, der rummer de billeder, Rikke Colburn tog til podcast serien af samme navn. 

'Stemmer fra Amar' kan opleves på Amagermuseet fra d. 7. juli t.o.m efterårsferien. 

Læs mere her: Stemmer fra Amar'


Fotos fra Dronningens besøg i anledning af 500-jubilæet for den hollandske indvandring til Amager - og dukker fra øen Marken i Nordholland

Den 20. maj 2022 besøgte Dronning Margrethe og Prinsesse Beatrix af Nederlandene Dragør Kommune i anledning af 500 året for den hollandske indvandring til Amager.

De kongelige ankom i karet til Amagermuseet, hvor 60 lokale borgere var mødt op i amagerdragter. Det var et bevis på, at den hollandske kultur stadigvæk påvirker Amager. Efter omvisningen på museet, overværede Dronningen og Prinsessen tøndeslagning på Hovedgaden i Store Magleby.

De oprindelige indvandrere kom til Amager fra Nordholland. I anledning af jubilæet var den hollandske borgmester i Waterland, Marian van der Weele, inviteret til Dragør. Til Amagermuseet forærede hun to dukker i egnsdragt fra øen Marken. En tredje dukke modtog museet 1. september, da repræsentanter fra museet på Marken besøgte Amagermuseet. De tre dukker, som er udstillet, vidner om den tætte relation, som er opstået mellem kommunerne i Dragør og Waterland i anledning af jubilæet.


Arrangementer